29 juni 2019

Eén aandachtsgebied of multidisciplinair

 

– Een vervolg op “Je eigen ritme” –

Dit is een onderwerp dat vanuit Human Design getriggerd werd.
Van welke zin ga jij AAN staan? Waar jij je talent op inzet gaat het stromen:

‘Op dit gebied word jij geraadpleegd, geef jij moeiteloos antwoord. Dit is waar jíj goed in bent, jóuw terrein en dít is waar jij voldoening uit haalt!’
of
‘Niets dat je oppakt is voor de rest van je leven… en gelukkig maar. Alles dat je oppakt gaat je goed af, heel goed eigenlijk. Het is geen gebrek aan talent waardoor je weer iets nieuws op wilt pakken. Je hebt niet genoeg aan één activiteit en één aandachtsgebied. Ondanks de weerstand is dit wie jij bent!’

Vooral die laatste kan lastig zijn. Iets oppakken en niet weten of je het afmaakt. Of, niets nieuws meer durven aangaan, bang dat je een verkeerde keuze maakt.
Het wordt vaak niet begrepen of geaccepteerd als je meerdere activiteiten opstart en vaker wisselt van interesses dan je omgeving. ‘Weer een andere sport?’, of ‘Nu opeens een dure camera nodig, je was een jaar geleden nog bezig met pianoles?’.

In één discipline héél goed zijn en daar voldoening uit halen, is fijn, áls je weet wat die discipline of dat aandachtsgebied is. Er is vaak meer begrip van je omgeving, ook al willen ze je graag (vaak ongevraagd) helpen, waardoor je energie versnippert en je geen volle focus op je aandachtsgebied kunt houden.

Op verschillende gebieden getalenteerd zijn klinkt heerlijk en dat moet het ook zijn. Maar het ‘Jij kunt alles!’, wordt vaak ‘jij denkt ook alles te kunnen…’. Trek jij je daar veel van aan? Of hoor je nog steeds het ‘jij kunt alles!’? En doe je vervolgens, volledig tegen de verwachting in, weer wat nieuws en vaak met succes!

Dat ene aandachtsgebied kennen en goed leren beheersen, met hulp van anderen, maar zonder bemoeienis is heerlijk. Je bent beter te volgen door anderen, maar krijgt daardoor vaak ongevraagd advies. Het vereist nogal wat om op jouw manier jouw aandachtsgebied te leren kennen, zelf vorm te geven en je niet te laten afleiden door anderen.

Beide heeft stimulans nodig en beide kent uitdagingen.

Krijg je je aandachtsgebied niet op jouw manier vormgegeven? Of weet je niet hoe je om moet gaan met de weerstand bij het wisselen van activiteiten? Ik ben bezig met een coaching vorm om je hierbij te helpen, je te stimuleren en je om te leren gaan met de weerstand. Heb je hier behoefte aan, je kunt je nu al aanmelden.

Liefs,
Marije

Een vervolg op de blog “Je eigen ritme”. Om direct door te lezen, klik hier.