Het Fysiek

Posts over gezondheid en het fysieke lijf

De huid en suikers

We bestaan voor een groot deel uit water. Bij een gezonde huid wordt voornamelijk gedacht aan voldoende water, vocht zonder toevoegingen.

Veel huidproblemen worden veroorzaakt door het innemen van producten met veel suikers. Dat producten waarbij de suiker letterlijk op de verpakking staan, weten we het wel. Dat rode wijn omzet naar een grote hoeveelheid suikers is minder bekend. Je kunt het zien aan de extra producten tijdens de seizoenen. Huisproblemen die in die periodes ontstaan hebben ook te maken met andere producten eten en drinken. Denk aan extra bier, oliebollen, etc. 

Belangrijkste nog is het vervangen van producten met een hoog suikergehalte door suikervervangers. Met mate kan het weinig kwaad, veelvuldig gebruik van suikervervangers is schadelijker dan de gewone producten!

Hooikoorts (na Corona)
 
Grassen, pollen, bomenbloei zorgen voor geïrriteerde slijmvliezen. Zeker nu er nog veel virusdeeltjes in gebouwen kunnen zijn. Zorg dat slijmvliezen altijd voldoende vochtig zijn, ogen, neus en mond. Ventileren is goed, wel zorgen voor goede gezichtsbescherming door vocht en (zonne)bril.

Voor maag en flauwte is Cola juist gezond

 

Luchtwegen- infecties vermijden

Ademhaling naar je buik, dan naar je rug=onderkant longen, dan pas je longen vullen. Altijd door je neus ademen. Luchtvochtigheid in je neus en mond is het belangrijkste, dus kauwgum als je mond en keel droog blijft. En neus vochtigheid door adem te halen erdoor en niet te droge lucht inademen. Beter een lopende neus dan door je mond gaan ademhalen. Neusholtes altijd vrijhouden, inclusief oren, door zoutoplossing via je neus. En vergis je niet, pijn in je luchtwegen kan ook maagzuur in je slokdarm zijn.
Tot slot, emoties, brok in je keel, altijd loslaten.
 
Voor binnen, droge lucht is slechter voor je dan vochtige lucht. Droge lucht die beweegt droogt je slijmvliezen uit. Ook je luchtwegen kunnen beschadigen door droge lucht in beweging.

Hart matters

Hoge Bloeddruk is altijd funest. Voor de ene persoon is sporten/ bewegen een must, voor de ander stekker eruit als er stress of druk is.

Nog een belangrijke voor het hart is het voorkomen van onrustig maagzuur. Zorg dat je eet waar je lijf behoefte aan heeft en vermijd zoutloos eten. Probeer bij veel maagzuur eens uit of je meer zout nodig hebt. Dat kan een eenvoudige oplossing zijn. Tomaten en citrusvruchten kunnen ook een negatieve of positieve invloed hebben. Liever rauwe tomaat voor beter maagzuur dan citrusvruchten.

Nog een belangrijke invloed is veel schrik. Lees je het nieuws met angst en ingehouden adem of kun je er goed op relativeren?

En tot slot, is je hart onrustig tijdens het slapen, lig dan op je rechterzijde. Dat brengt rust.

Blog over je energie goed gebruiken- Manifesting Generator- gas geven

Gezonde darmen

Veel over te zeggen, het belang van gezonde darmen is groot.

Een stukje over voeding. Veel darmen kunnen momenteel niet alles omzetten in energie voor je lijf. Let eens op of jij hier energie van krijgt, rauwe groentes, (rauwe) ui en/of knoflook, onverwerkte vezels en zaden. Veel darmen kunnen dit niet omzetten naar een voedzame werking. Het kan de darmwerking vertragen of laten wennen aan weinig voedzaam eten. Dan wel slank maar zonder energie.

Dan zijn of waren er veel intoleranties van het lijf, bijvoorbeeld rood vlees, koemelk en soya. Of heftig reageren op zout.

Het compleet uitbannen en vervangen van producten versterkt de intolerantie.

Verder is goed ademhalen essentieel voor ontspannen darmen en goed maagzuur.

Voor de darmen geldt, alles met mate naar behoefte kunnen eten. En hollen en stilstaan voorkomen! En dan kan het zijn dat iedereen in het gezin een ander ritme heeft.

Moe

Moe één is ter plekke in slaap vallen
Moe 2 is dat je lijf en spieren niet meer kunnen
Moe 3 is je hoofd, je gedachten niet meer kunnen ordenen

Of ziek zijn