2 september 2019

Na de zomerperiode: ontspanning

 

De overgang van de zomer, vakantie of ontspanning, of juist doorwerken in een stille periode, naar het drukke seizoen. Oogsttijd voor de landbouw, vaak ook in het bedrijfsleven, scholen beginnen aan een nieuw jaar. Voel jij die druk van de laatste maanden van het jaar? Of blijft de ontspanning en rust van de zomerperiode nog even bij je?

Vaak lijken we geen keuze te hebben en duiken we met of zonder goede voorbereiding de drukte weer in. Met de druk van presteren, of met volle energie in iets nieuws stappen, of met zin in het delen van de vakantieverhalen je collega’s weer zien.

Hoe je die overgang ook beleefd, positief of als negatief, houd de rust van de zomer eens langer bij je. Hoor de verhalen eens aan met een brede glimlach.
Een tegenslag of teleurstelling is veel beter te incasseren als je de tijd blijft nemen voor ontspanning. In plaats van te rekenen op de volgende vakantie.

Stressvol en op je reserves leven is al lang niet meer voor workaholics. Een strandwandeling, je geliefde mee uit eten nemen, met je gezin het theater in, blijf die tijd nemen!

Houd de zomerwarmte nog even vast en straal díe uit!

Liefs,
Marije