26 maart 2020

Positief kijken in deze tijd

 

Zou het mogen? In deze tijd positief kijken naar de veranderingen? Al een doorkijkje maken naar de veranderingen die deze periode van het Corona-virus mogelijk maakt.

Is het te vroeg om niet te spreken over de economische crisis, maar van de maatschappelijke veranderingen? Te kijken naar nieuwe mogelijkheden van samenwerken, (samen)leven? Meer kijken vanuit de tijd en ruimte die momenteel ontstaat, in plaats vanuit tekort? Naar het mogelijk maken van initiatieven vanuit creatieve oplossingen die de samenleving ondersteunen.

Is het te positief om te geloven in de drive van iedereen om zingeving te zoeken, door werk, door creatie, door sociale interactie. Ook in deze tijd. Om te kijken naar positieve voorbeelden uit eigen land die zijn ontstaan door ruimte, door gezond verstand, door vrijheid. Voorbeelden als het huwelijk tussen gelijke seksen, gereguleerd drugsbeleid, als bijvoorbeeld het opwekken van groene stroom als standaard, niet als aanvullend.

Voorbeelden die ooit te bizar waren om aan te denken en ook nu nog controversieel kunnen zijn.

Is het te vroeg om de huidige veranderingen te bezien vanuit meer tijd, meer tijd voor samenwerken, voor ruimte voor creatieve initiatieven? Dat positieve initiatieven vanuit meer tijd die de samenleving ondersteunen door die samenleving gestimuleerd moeten worden. Dat de factoren als tijd en geld niet meer gezien gaan worden als beperkend, dat geluk de graadmeter wordt van rijkdom.

Of draaf ik nu door? Is het te vroeg om al een doorkijkje te maken naar nieuwe mogelijkheden en geluk binnen onze samenleving?
Denk het niet.

Veel gezondheid en een positieve kijk op deze tijd.

Liefs,
Marije