4 juni 2020

Intuïtie en gezondheid

 

-Human Design thema- kort blog

Zo verschillend als we kijken naar en omgaan met onze gezondheid. Healthfood junkie of gewoon eten wat je lekker vindt, regelmatig sporten gewoon omdat je er happy van wordt of heel bewust bewegen omdat je lijf gevoelig is voor omstandigheden. Één oplossing, één beste manier van fysiek gezond blijven voor iedereen bestaat niet. Vanuit Human Design is het voornamelijk het Spleen centrum dat jouw voorkeuren en behoefte weergeeft. Een korte blog over de verschillen, zodat je herkent wat voor jou goed is!

Gevoelig lijf

Je herkent vast wel één van deze voorbeelden. Voeding en beweging is iets wat je bezighoudt omdat je hebt gemerkt wat voor jouw lijf werkt. Van jongs af aan heb je een gevoelig lijf. Heel bewust zoek je naar nieuwe eet- en drinkgewoontes die bij jou passen en ook kwa sport en beweging ben je je bewust over wat voor jou wel en niet werkt, ook al blijf je steeds op zoek naar nieuwe manieren om gezond te blijven. Wat vaak oplevert dat je teleurgesteld bent als je niet altijd topfit bent, ondanks je inspanningen. Met een undefined spleen kan het voelen alsof je fysiek overdreven gevoelig bent, terwijl jíj goed weet dat je voorzichtig moet zijn. Wees en blijf zorgzaam voor je lijf, ook als anderen om je heen dit niet doen.

 
Blijf luisteren

Of: wat je eet en hoe je beweegt doe je op gevoel. Je vertrouwt op je lijf en het is vaak sterk gebleken, ook al merk je het soms te laat als er iets mis is. Als kind was je af en toe goed ziek, maar niet vaak. De signalen oppikken en ernaar handelen gebeurt vaak pas als je omgeving je waarschuwt of dat je hele duidelijke fysieke signalen krijgt. Nadenken over eten en bewegen ben je vaak pas op latere leeftijd bewust gaan doen. Soms door noodzaak. Defined splenic centrum zorgt voor een goede basisgezondheid, intuïtief weet je wat goed voor je is. Het blijven luisteren naar je intuïtie en daarbij signalen serieus nemen zijn de sleutel!

Liefs,
Marije

———————————————————–
Elke week volgen hier blogs en quotes over Human Design thema’s.
Intuïtieve signalen en hoe jij die kunt vertalen, hebben invloed op veel aspecten in je leven. Onder andere op je gezondheid. Wil je hier meer over weten, stuur mij een berichtje.